Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

Andrej Babiš volt kormányfő, államfőjelölt nyilvánosságra hozott egy neki címzett levelet, amelyben ismeretlen elkövető életveszélyesen megfenyegette. Babiš szerint ellenfele, Peter Pavel támogatói viselkednek agresszíven. Emlékeztetett, hogy a múlt héten felesége kapott egy borítékot, amelyben egy darab éles lőszer és egy fenyegető üzenet volt. A mostani levelet hétfőn kapta.

 

„Andrej, ha megnyeri a választásokat, veszem a puskám és elindulok utolsó vadászatomra. A bennem lévő daganat úgyis végez velem. (…) Vagy elveszti a választásokat, vagy meghal”

 

idézett Babiš a levélből.

 

A politikus bejelentést tett a rendőrségen is. Úgy vélte, hogy a jelenlegi helyzet már túlment azon a határon, amit képes megérteni. Kijelentette, hogy az emberek agresszivitása a politikai kampányrendezvényeken is megnőtt.

 hirdetes_300x300  

 

„Hagyjunk fel ezzel a gonoszsággal, mindenki szabadon szavazhat jelöltjére, és az élet megy tovább. (…) Igen, fontos választásokról van szó, de arra senkinek semmi oka, hogy erőszakkal vagy halállal fenyegetőzzön”

 

mondta. Babišt nem sokkal mai bejelentése előtt ellenfele Petr Pavel arra szólította fel, hogy nyugtassa le a kedélyeket a társadalomban. Babiš erre reagálva azt mondta, Pavel inkább a saját portáján söprögessen.

 

„A mi részünkről nem történt semmi hasonló. Minket fenyegetnek, minket támadnak a gyűléseken”

 

fogalmazott.

 

Csehországban az államfőválasztások második körére pénteken és szombaton kerül sor. Az eddigi felmérések mind egyértelműen Pavel győzelmét jósolják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.