Nyitókép: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

A német tankok ugyanúgy fenyegetik Oroszországot, mint a második világháború idején – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, és egyúttal figyelmeztetett, hogy Moszkva kész válaszolni a nyugati agresszióra.

 

A Kreml vezetője a szovjet hadsereg sztálingrádi csatában a náci erők felett aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen beszélt. Beszédében rámutatott a szovjet hadsereg második világháborús küzdelme és az ukrajnai konfliktus párhuzamára is.

 

„Sajnos ismét azt látjuk, hogy a náci ideológia a maga modern formájában és megnyilvánulásaiban közvetlenül veszélyezteti országunk biztonságát”

 

 hirdetes_300x300  

– idézte Putyint a Reuters.

 

„Hihetetlen, de igaz. Újra fenyegetnek bennünket a német Leopard tankok… Újra és újra kénytelenek vagyunk visszaverni a kollektív Nyugat agresszióját”

 

– folytatta Putyin.

 

„Nem küldünk tankokat a határaikhoz, de van mivel reagálnunk. Nem csak fegyveres járművekkel, ezt mindenkinek meg kell értenie… Egészen más lesz a modern háború Oroszországgal”

 

– figyelmeztetett az orosz elnök.

 

Oroszország tavaly februári Ukrajna elleni katonai inváziója óta Putyin többször is azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvert vet be a Nyugat ellen a konfliktus eszkalációja esetén – írja az AFP.

 

„Soknemzetiségű népünk vérében és természetében van a készség a végsőkig elmenni, a lehetetlent megtenni hazánkért, az igazságért”

 

– mondta a Kreml vezetője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.