Nyitókép: Johanna Geron, Pool Photo via AP

 

Bármilyen döntés is születik a vadászgépek Ukrajnába szállításáról, azt a NATO-nak kell meghoznia – közölte Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken.

 

„Lengyelország majd azután dönt arról, hogyan tovább, miután egyhangú döntés születik arról, hogy harci repülőgépeket lehet szállítani Ukrajnába”

 

– mondta Morawiecki.

 

 hirdetes_810x300  

A lengyel miniszterelnök ráadásul egy brüsszeli sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az EU-csúcson „egyes országok” nem értettek egyet a Kijevnek történő lőszerszállítására vonatkozó javaslataival.

 

Szerinte Lengyelország meggyőződése, hogy a lőszer közös beszerzése és gyártása „minden NATO- és EU-tagország, valamint Ukrajna érdeke lenne”. Ez a javaslat azonban nem kapott pozitív reakciót néhány tagország részéről, amit Morawiecki bővebben nem részletezett.

 

Lengyelország a lengyel miniszterelnök szerint „nem zárja ki” további fehéroroszországi határátkelőhelyek bezárását sem a „növekvő feszültségek”, valamint az oroszok és a Kreml esetleges visszaélései miatt – írja a The Guardian.

 

Mariusz Kamiňski lengyel belügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy az „állambiztonság” érdekében péntek déltől további intézkedésig lezárják az ország északkeleti részén fekvő Bobrowniki lengyel-fehérorosz határátkelőt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!