Nyitókép: AP Photo/Martin Meissner

 

Az ukrajnai harckocsiellátás fő problémája a pótalkatrészek hiánya, különösen a Leopard tankok esetében – jelentette ki hétfőn Marius Blaszczak lengyel védelmi miniszter.

 

Lengyelország hosszú ideje felszólítja a NATO és az Európai Unió tagállamait, hogy küldjenek tankokat Ukrajnába, hogy megvédjék magukat az orosz invázió ellen. Varsó felajánlotta Kijevnek saját 14 német gyártmányú Leopard tankját.

 

„A nyugati harckocsik Ukrajnába való szállításának fő problémája a pótalkatrészek hiánya” – mondta Blaszczak a Polsat televíziónak adott interjújában. Hozzátette azonban, hogy ezt a kérdést elsősorban a német fegyveriparnak kell megoldania.

 hirdetes_810x300  

 

„Nekünk magunknak is óriási problémáink vannak a Leopard harckocsijaink korszerűsítésével, ami 2015 óta nagyon lassan halad“ – mutatott rá a miniszter. Blaszczak szerint Lengyelországnak nincsenek a legjobb tapasztalatai a német fegyveripar hatékonyságával kapcsolatban. Boris Pistorius német védelmi miniszter azonban megígérte, hogy foglalkozni fog ezzel a kérdéssel.

 

Januárban Németország jóváhagyta a Leopard 2 harckocsik lengyel szállítását Ukrajnába. Emellett Varsó 60 szovjet T-72-es harckocsit küld Kijevbe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!