Nyitókép: SITA/AP

 

Romlott Bruces Willis állapota. Családja csütörtökön jelentette be, hogy az orvosok pontosították a sztár diagnózisát, és kiderítették, hogy frontotemporális demenciában szenved. A 67 éves sztárnál tavaly márciusban afáziát diagnosztizáltak.

 

„Mióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce-t afáziával diagnosztizálták, az állapota előrehaladt, és nemrég kaptunk egy pontosabb diagnózist: frontotemporális demencia. A kommunikációval kapcsolatos kihívások csak az egyik tünete a betegségnek, amellyel Bruce szembesül. Bár ez fájdalmas, az megkönnyebbülést jelent, hogy végre egyértelmű diagnózist kaptunk”

 

– írta Emma Heming Willis Instagram-oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

A frontotemporális demencia egy átfogó kifejezés az agyi rendellenességek egy csoportjára, amely az agy homlok- és halántéklebenyét fenyegeti. Ez azt jelenti, hogy e lebenyek egyes részei sorvadnak, és ezeknek a területeknek a zsugorodása beszédproblémákat, érzelmi problémákat és személyiségváltozásokat okozhat.

 

Bruce Willis családja 2022 márciusában osztotta meg az afázia diagnózisának hírét, a színész azóta keveset mutatkozott kamerák előtt, legtöbbször családja körében kapták lencsevégre.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!