Nyitókép: AP Photo/Francisco Seco

 

A törökországi mentőegységeknek ismét sikerült élő embereket kiszabadítaniuk a romok közül Antakya városában – ezúttal két férfiről van szó. Mindketten 261 óráig tartózkodtak a romok alatt azután, hogy a múlt héten pusztító földrengés sújtotta Törökország és Szíria határvidékét – jelentette pénteken a CNN Türk.

 

A török ​​média „kettős csodának” minősítette a 26 és 34 éves férfiak megmentését. Az egyik férfi ragaszkodott ahhoz, hogy szabadulása után azonnal felhívja rokonait – írta a Twitteren Fahrettin Koca török ​​egészségügyi miniszter.

 

Az emberek körülbelül 72 órán át képesek túlélni víz nélkül – emlékeztetett a DPA. Az orvosok szerint azoknak, akiket még most is sikerül élve kimenteni a romok alól, valamilyen módon vízhez kellett jutniuk.

 hirdetes_300x300  

 

A legfrissebb jelentések szerint a dél-törökországi földrengés legalább 38 044 emberéletét követelte. Eközben a szomszédos Szíria hatóságai 5800 halottról számolnak be; így összességében csaknem 44 ezer áldozat vesztette életét a törökországi és szíriai földrengésben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!