Nyitókép forrása: facebook.com/kacerrastislav

 

Ukrajna függetlensége és szabadsága Szlovákia létérdeke – jelentette ki hétfőn Rastislav Káčer ideiglenesen megbízott szlovák külügyminiszter Brüsszelben.

 

Káčer az Európai Unió Külügyi Tanácsának ülésén vett részt. A diplomata szerint nem szabad megengedni, hogy a 21. században erőszakkal lehessen határokat változtatni.

 

„Szlovákia létérdeke, mint ahogy a független és szabad Ukrajna is az érdekünk. Miért? Nem csak azért, mert a szomszédunkról van szó, hanem elsődlegesen azért, mert meg kell mutatnunk Oroszországnak, hogy agresszióval és az ENSZ Chartájának és a nemzetközi jognak a megsértésével nem teljesítheti birodalmi ambícióit”

 

nyilatkozta Káčer azzal, hogy fenti véleményét hangsúlyozta a brüsszeli tanácskozáson is.

 hirdetes_810x300  

 

Az EU-s külügyminiszterek Káčer szerint egyetértettek abban, hogy továbbra is kulcsfontosságúak az Ukrajnába irányuló haditechnikai szállítmányok az orosz agresszió elleni védekezésben.

 

„Ismételten támogattuk Ukrajna világos európai vízióját is, amely előtt nyitottak az ajtók az EU-ba, az integrációs folyamatában pedig továbbra is kitartóan segíteni fogunk”

 

mondta a diplomata.

 

A külügyminiszterek segítséget ígértek a múlt héten kormányváltáson átesett Moldávia külügyminiszterének, Nicu Popescunak is az energetikai függőség csökkentésében és a szociális-gazdasági gondok mérséklésében.

 

Az Orbán- és Magyarország-fóbiájáról híres Rastislav Káčer folyamatosan magyarországi határmódosító követeléseket vizionál az ukrajnai háború kapcsán, így nem csoda, hogy Szlovákia létkérdéseként határozza meg Ukrajna függetlenségét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!