Nyitókép: Ludovic Marin, Pool via AP

 

Emmanuel Macron francia elnök csak az idejét vesztegeti azzal, hogy párbeszédre szólít fel Oroszországgal – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerint egy ilyen párbeszéd „hiábavaló lenne”.

 

„Arra a következtetésre jutottam, hogy nem tudjuk megváltoztatni Oroszország álláspontját” – mondta Zelenszkij a Corriere Della Sera olasz napilapnak.

 

„Ha úgy döntöttek, hogy elszigetelik magukat a régi szovjet birodalom helyreállításáról álmodozva, akkor nincs mit tennünk. Rajtuk múlik, hogy a kölcsönös tisztelet alapján együttműködnek-e a nemzetek közösséggel vagy sem”.

 

 hirdetes_810x300  

Macron pénteken azt mondta a Journal Du Dimanche-nak, hogy Franciaország azt akarja, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, de ne kerüljön szétverésre.

 

„Néhány emberrel ellentétben nem hiszem, hogy a saját földjén kellene Oroszország teljes legyőzésére fókuszálnunk” – mondta Macron, hozzátéve, hogy Oroszország szétverése soha nem volt és nem is lesz Franciaország célja.

 

Macron és Zelenszkij vasárnap beszélt telefonon, a francia vezető pedig megismételte, hogy a NATO fegyvereket küld Ukrajnába, és támogatja Kijev békejavaslatát.

 

Macron: Azt akarom, hogy Oroszország vereséget szenvedjen a háborúban, de ne kerüljön szétverésre

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!