Nyitókép: Genya Savilov/AFP via Getty Images

 

Olaszország egyelőre nem tervezi, hogy vadászgépeket ad át az ukrán erőknek – jelentette be kedden Giorgia Meloni miniszterelnök.

 

„Jelenleg nincs szó a repülőgépek szállításáról” – válaszolta Meloni, amikor a modern vadászgépek Kijevbe szállításáról kérdezték. „Ez egy olyan döntés, amelyet a nemzetközi partnerekkel együtt kell meghozni” – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Mindezt azután nyilatkozta, hogy a La Repubblica olasz lap közzétett egy jelentést, miszerint Róma öt AMX harci repülőgépet tudna biztosítani az ukrán hadseregnek.

 

A Sky News szerint az olaszok többsége ellenzi az ukrajnai fegyverszállítást, és inkább az Oroszországnak tett engedmények révén akar békét elérni – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból. Meloni – Ukrajnához hasonlóan – határozottan elutasította, hogy engedményeket tegyen Moszkvával szemben.

 

Meloni keddi kijevi látogatásán további katonai, pénzügyi és civil támogatást ígért Ukrajnának a csaknem egy éve tartó orosz agresszió elleni küzdelemben. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón Meloni légvédelmi rendszerek szállítását jelentette be. Az olasz kormányfő Bucsa és Ipriny városokba is ellátogatott, ahol az orosz katonák nem sokkal az invázió kezdete után civilek százait gyilkolták meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!