Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azon meggyőződésének adott hangot, hogy országa győzedelmeskedni fog az orosz inváziós erők felett. Köszönetet mondott az összes harcosnak is, akik Ukrajnát védik.

 

Az orosz invázió első évfordulójának előestéjén Zelenszkij megígérte, hogy országa folytatja a harcot.

 

„Nem törtek meg minket, sok kemény próbán túlmentünk, és nyerni fogunk” – mondta Zelenszkij a közösségi oldalakon közzétett videójában. „Elszámoltatjuk mindazokat, akik ezt a gonoszt, ezt a háborút hazánkba hozták” – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Zelenszkij csütörtökön a közösségi oldalon köszönetet mondott az ukrán katonáknak, akik a harctéren védik az országot.

 

„Ukrajna erős, harcol és él a védőinknek köszönhetően. Köszönet jár minden harcosunk – azoknak, akik élnek, és azoknak, akik sajnos már nincsenek velünk – bátorságáért” – írta.

 

Az ukrán elnök köszönetét fejezte ki azoknak az országoknak is, amelyek támogatták az ENSZ Közgyűlésének kulcsfontosságú határozatát.

 

„Ez a határozat erőteljes jele Ukrajna megingathatatlan globális támogatásának. A világközösség ukránokkal való szolidaritásának erőteljes megerősítése az orosz agresszió évfordulója kapcsán. Az ukrajnai békéért való globális támogatás erőteljes kifejezése”

 

– írta a Twitteren.

 

Csütörtökön az ENSZ Közgyűlése jóváhagyott egy nem kötelező erejű határozatot, amely Oroszország azonnali kivonulását követeli Ukrajnából és a harcok befejezését. A 193 ENSZ-tagországból 141 szavazott a határozatra. Hét ország volt ellene, 32 pedig tartózkodott. Kína és India is azon országok között volt, amelyek tartózkodtak a szavazástól – írja az AFP.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.