Nyitókép: pelipecky.sk

 

Leterheltek voltak szerdán azoknak a légitársaságoknak a weboldalai, amelyek ingyenes repülőjegyeket kínáltak Hongkongba. Az utasok több mint két órát vártak, mire regisztrálni tudtak a rendszerben.

 

A hongkongi tisztviselők február elején indították el a „Hello Hong Kong” reklámkampányt. Ennek részeként a város mintegy 500 000 ingyenes repülőjegyet ajándékoz a világ minden tájáról érkező látogatóknak. A jegyeladás első körébe a Cathay Pacific és a Hong Kong Airlines kapcsolódott be. Ennek a körnek eredetileg hét napig kellett volna tartania, de már szerda délután elfogytak a jegyek.

 

Az emberek a közösségi médiában panaszkodtak arra, hogy a weboldalak nem álltak készen az online regisztrációra, és néhányuknak akár két órát is várniuk kellett. A Cathay Pacific elmondta, hogy a kezdeményezés első fordulójában a rendszer elindítása után egy órán belül mind a 174 000 retúrjegy elkelt Thaiföldről Hongkongba.

 hirdetes_300x300  

 

A jegyelosztás első köre Délkelet-Ázsiára összpontosult. A következő, júliusi fázisban Hongkong 80 000 repülőjegyet kínál kizárólag a saját lakosainak.

 

A koronavírus-járvány idején Hongkong nagyrészt a kínai zéró tolerancia stratégiáját követte, és lassabb ütemben enyhítette a szigorú intézkedéseket, mint a szomszédos országok. Hongkongba a kínai határ megnyitása után is viszonylag alacsony maradt a látogatók száma. 2019-ben 56 millió turista kereste fel Hongkongot. A járvány következő három éve jelentős mértékben ártott a helyi turizmusnak és a gazdaságnak, a tavalyi bruttó hazai termék (GDP) 2021-hez képest 3,5 százalékkal csökkent.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!