Nyitókép: Stephanie Lecocq/AP

 

Már megszokottá vált, hogy Guy Verhofstadt Magyarország ellen kampányol, amiért a béke pártján áll, és nem szállít fegyvert Ukrajnába. A volt belga kormányfő legutóbbi bejegyzéséből kiderült, hogy már Magyarország szavazati jogát is megvonná az Európai Parlamentben, amiért nem képviseli a háborúpártiak álláspontját.

 

Guy Verhofstadt közösségi oldalán folyamatosan fegyverszállításokat követel az Európai Unió tagállamaitól, és mivel Magyarország a béke pártján áll – nem szállít fegyvereket, valamint elítéli azokat az uniós szankciókat, amelyek többet ártanak nekünk, mint Oroszországnak –, a politikus folyamatosan támadja Magyarországot.

 

A volt belga kormányfő korábban azt javasolta, hogy akárhányszor vétóz Magyarország, vonjanak meg tőle uniós forrásokat, annak ellenére, hogy egy régebbi bejegyzésében azt is elismerte, hogy az eddigi szankciók hatásai kevesebbek a nullánál.

 

Ezúttal ennél is messzebb ment, az Európai Parlament képviselője közösségi oldalán közzé tett bejegyzésében arra buzdított, hogy vonják meg Magyarországtól uniós szavazati jogát.

 

Guy Verhofstadt úgy fogalmazott: „Vajon meddig kell eltűrni Orbán obstrukcióját az EU-ban, a NATO-ban és azon túl?”

 

„Ahogy a nemzetközi szerződések azt előírják, vegyük el a szavazati jogát!”

 

– emelte ki a politikus.

 

 

 

hirado.hu/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!