Nyitókép: AFP

 

Több mint három hét telt el a pusztító törökországi földrengés óta. Élő embert már több mint tíz napja nem találtak a romok alatt, egy szerencsés kutyus azonban a csodával határos módon átvészelte ezt az időszakot.

 

Aleks, a szibériai husky 22 napot élt túl a romok alatt a törökországi Hatayban, ahol február elején pusztított földrengés. Murat Arici, a kutya gazdája azt követően hívta az állatvédelem mentőcsapatát, hogy meghallotta kutyája ugatását egy kétemeletes ház romjai alól. A mentőknek kedden sikerült kiszabadítaniuk a huskyt. Az ebet nyomban megvizsgálták, majd kórházba szállították – számolt be róla csütörtökön az Anadolu Agency angol nyelvű török hírportál.

 

 hirdetes_300x300  

 

A mentésen dolgozó önkéntes, aki kihúzta a kutyát a romok alól, elmondta, hogy Aleks nagyon szűk helyre szorult be, az orrát egy apró résen át dugta ki. Hozzátette, hogy nagyon örült, hogy 22 nappal a földrengés után sikerült élve kimenteni a kutyát. Mint mondta, igazi csoda, hogy az eb étlen-szomjan túlélte abban a kis lyukban.

 

A kutya lefogyott ugyan, de az általános állapota megfelelő volt, amikor kiszabadult.

 

Embert élve utoljára február 18-án sikerült kimenteni.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!