Olaszország hidat akar építeni Calabria és Szicília között - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Olaszország hidat akar építeni Calabria és Szicília között

Szicíliába jelenleg csak repülővel vagy komppal lehet eljutni a szárazföldről.

Nyitókép: TourRadar

 

Évekig tartó huzavona után az olasz kormány jelentős előrelépést tett a Szicíliát az olaszországi szárazföldtől elválasztó Messinai-szoroson átívelő híd építésével. Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya csütörtökön (március 16-án) jóváhagyta a “sürgős intézkedésekről szóló rendeletet a stabil kapcsolat kiépítése érdekében Szicília és Calabria között”. A parlamentnek most két hónapja van arra, hogy a rendeletet törvényerőre emelje.

 

Szicíliába jelenleg csak repülővel vagy komppal lehet eljutni a szárazföldről. A projektről korábban több olasz kormány is tárgyalt. Legutóbb Silvio Berlusconi volt miniszterelnök támogatta 2000-ben. A kritikusok akkoriban szükségtelennek és veszélyesnek ítélték a projektet, tekintettel a régióban előforduló földrengések veszélyére. Az ökológusok szerint a projekt a magas pénzügyi költségek mellett nagy környezetterheléssel is jár.

 

A körülbelül 3,2 kilométeres híd a világ egyik leghosszabb ferdekábeles hídjává válna. Matteo Salvini infrastrukturális miniszter szerint ez nemcsak Calabria és Szicília, hanem egész Olaszország számára is történelmi nap.

SJE Nyílt nap

 

Berlusconi volt miniszterelnök és a Forza Italia konzervatív párt vezetője kijelentette, hogy a híd támogatja majd Dél-Olaszország gazdaságát, és kifejezte meggyőződését, hogy ezúttal senki sem állítja le a projektet. Antonio Tajani külügyminiszter hozzátette, hogy az építkezést 2024-ben kell elkezdeni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket