Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Ukrajna „minden csapásra válaszolni fog” – mondta szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután orosz támadások legalább hét ember halálát okozták Kijev térségében, és újabb áldozatot követeltek a dél-ukrajnai Zaporizzsje városában.

 

„Határozottan válaszolni fogunk a megszállók városainkat ért minden egyes csapására” – jelentette ki Zelenszkij, hozzátéve, hogy „a mai orosz támadások Zaporizzsjére, éjszakai támadások a kijevi régió ellen… Minden orosz támadásra lesz katonai, politikai és jogi válasz”.

 

Zelenszkij az ország keleti frontvonalánál tett szerdai látogatása után egy szokásos esti videóüzenetében beszélt a nagy szenvedésről, de a reményről is – írja a DPA ügynökség.

 hirdetes_300x300  

 

„Fájdalmas látni a donbaszi városokat, amelyeknek Oroszország szörnyű szenvedést és rombolást hozott” – mondta. Ezekben a városokban óránként van légiriadó, folyamatos ágyúzás fenyegeti őket. A pusztítás és a szenvedés ellenére Zelenszkij szerint van remény ezeken a területeken.

 

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kék és a sárga színek folytathassák győzelmes hadjáratukat, és visszatérhessen a normális élet az egész országunkba – Donyecktől a határokig”

 

– tette hozzá Zelenszkij az ukrán zászló színeire utalva.

 

Az ukrán elnök szerdán meglátogatta az ukrán hadsereg állásait Bahmut város közelében, amely a frontvonalon található, és hetek óta a legsúlyosabb harcok színhelye.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!