Nyitókép forrása: twitter

 

Ukrajna több tucat tankot kapott meg ténylegesen az elmúlt napokban, amelyek már az ország területén vannak. Az ukrán védelmi minisztérium a közösségi médiában osztott meg egy fényképet, ahol magas rangú ukrán parancsnokok és tisztviselők Olaszkij Reznyikov védelmi miniszter társaságában a nyugati tankok előtt pózolnak.

 

A tankok az elmúlt napokban érkeztek meg Ukrajnába, és az ukrán védelmi tárca felvételén öt különböző nyugati harcjármű látható:

 

  • Cougar MRAP harcjárművek az USA-ból, számuk ismeretlen,
  • 90 darab Stryker páncélozott gyalogsági szállítójármű, szintén az USA-tól,
  • 14 darab Challenger 2 brit „közepes” harckocsi (tank),
  • és 40 darab Marter 1A3 gyalogsági harcjármű Németországtól.

 

A képeken nem szerepel, de nemrég legalább 21 darab Leopard 2-es német tank érkezett meg, 18 a németektől, három a portugáloktól. Ezek a Leopard 2-esek a modernebb 2A6-os típusok.

 hirdetes_810x300  

 

 

Az elmúlt napokban a Challenger 2 vitte a prímet a sajtóban. A britek ugyanis bejelentették, hogy a tankok mellett uránmagvas lőszereket is átadnak az ukránoknak. A sajtó alaposan megfuttatta a briteket ezzel a hírrel, el is lopták a reflektorfényt a német Leopardoktól.

 

A Challenger 2 egyébként a világ egyik legjobban védett páncélosa. Hátránya, hogy lövege gyengébb, mint a Leopardoké vagy az amerikai Abrams tankoké.

 

A brit tankokat Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter is kipróbálta:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!