Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

Nem fogja meghazudtolni magát a szeszélyes április, a hétvégén ismét lehűlés éri el térségünket, és a tavasz helyett a legjobb esetben is csak inkább kora tavaszi időjárásunk lesz.

 

Csütörtökön minket már elért egy front, amely Közép-Európában komoly viharokat okozott jelentős villámtevékenységgel. Németországban, Lengyelországban, Csehországban több ezer villámcsapást regisztráltak.

 

Pénteken nyugat felől újabb front érkezik, ami zivatarokat tol maga előtt Szlovákiába is, amelyek már péntek este, illetve szombaton is megmutathatják magukat, elsősorban a nyugati és déli országrészekben. Szombaton aztán ismét a csapadéké lesz a főszerep, északnyugat és nyugat felől hideg tengeri levegő érkezik a Kárpát-medencébe és már keleten is kialakulhatnak viharok.

 

 hirdetes_810x300  

Az elmúlt napokban 20 fok körüli melegnek örülhettünk, a hétvégén ennek megint kénytelenek leszünk búcsút inteni egy időre. A hidegfront miatt már vasárnap második felében lehűlést fogunk tapasztalni, +1 és +8 fok közötti nappali csúcsokkal az eddig 15 és 19 fok helyett.

 

A jövő hét elején tehát megint visszatér az enyhe tél, ráadásul délen is kell számítani éjszakai fagyokra.

 

Körkép.sk, iMeteo.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!