Nyitókép forrása: SITA/Gavriil Grigorov/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Az orosz elnök 147 ezer orosz állampolgár besorozásáról írt alá rendeletet. Legutóbb Vlagyimir Putyin 120 ezer ember behívásáról rendelkezett. Oroszország most a tavaszi harcokra készül, várhatóan Ukrajna ellentámadást kísérel meg – a szakértők szerint a legvalószínűbb, hogy déli irányban megpróbálnak kijutni a tengerig, kettévágva az oroszok által elfoglalt Krím és Kelet-Ukrajna közötti szárazföldi folyosót.

 

A The Guardian szerint az orosz védelmi tárca szerint a mostani sorozásnak nincs köze a „különleges hadművelethez” – ahogy az inváziót az oroszok hivatalosan nevezik –, hanem csak arról van szó, hogy minden 18 és 27 év közötti férfinak legalább egy év sorkatonai szolgálatot kell teljesítenie, vagy azzal egyenértékű tanulmányokat kell folytatnia a felsőoktatásban.

 

Az ukrajnai fronton érdemi áttörés nem történt, az orosz hadsereg a legutóbb mozgósított több százezer újonc ellenére sem ért el eredményt. Ez persze relatív, mert ha nem a területfoglalás, hanem az ukrán hadsereg felőrlése a cél, akkor a frontvonalak mozgásának nincs akkora jelentősége.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!