Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

 

Ferenc pápát szombat reggel engedték ki a római Genelli Kórházból, ahol szerda óta ápolták hörghurut miatt.

 

A pápát három nappal azután engedték ki a kórházból, hogy légzési problémák miatt bevitték őt. Ezt követően bronchitist diagnosztizáltak nála, és az orvosok intravénás antibiotikumokkal kezelték. A pápát egy fehér Fiat 500-as első ülésén látták visszahajtani a Vatikánba, ahonnan integetett a kórház előtt összegyűlt újságíróknak – jelentette az AP. A pápa még viccelődött is azzal, hogy „még él”, és mosolygott az újságírókra és a többiekre.

 

Matteo Bruni, a Vatikán szóvivő bejelentette, hogy a pápa visszatért a Szent Márta-házba, vatikáni rezidenciájába. Bruni hozzátette, a pápa köszönetet mondott a kórház vezetőjének, Marco Elefantinak, asszisztenseinek, valamint minden orvosnak és nővérnek, akik az elmúlt napokban gondoskodtak róla.

 hirdetes_810x300  

 

A pápa újságíróknak elmondta, hogy nem érezte jól magát a szerdai általános audiencia után, de „nem félt”. A média szerint szombaton jó állapotban volt, de nagyon halkan beszélt. Miután elhagyta a kórházat, megölelte azt a házaspárt is, akik szombaton éjszaka veszítették el ötéves kislányukat.

 

Virágvasárnap Ferenc pápa (86) szentmisén vesz részt a Szent Péter téren. Ezzel az istentisztelettel kezdődik a húsvéti hét szertartássorozata. Mint már bejelentették, a pápa helyett a bíborosok celebrálnak húsvéti szentmiséket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!