Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

 

Ferenc pápa vasárnap köszönetet mondott azoknak a híveknek, akik a háromnapos kórházi ápolása alatt imádkoztak érte.

 

„Köszönöm részvételüket és imáikat, amelyek intenzívebbek voltak az elmúlt napokban” – mondta a pápa az Úrangyala imádság során. Az APA ügynökség hozzátette, hogy a pápa emlékeztetett az ukránok szenvedésére is. Arra szólította fel a híveket, hogy a húsvéti héten még többet imádkozzanak Ukrajna békéjéért.

 

A pápa a vatikáni Szent Péter téren megnyitotta a virágvasárnapi szentmisét, amellyel megkezdődött a húsvéti hét szertartássorozata.

 hirdetes_300x300  

 

A több mint 35 000 virággal feldíszített téren autózva Ferenc pápa röviden intett a mintegy 30 000 egybegyűltnek. Ezután rekedt hangon ünnepélyesen megnyitotta a szentmisét, majd egy bot segítségével leült az oltár elé. A Vatikán közölte: arról, hogy a pápa üljön a szertartásokon, már a kórházba kerülése előtt megállapodtak, mivel már nem tud sokáig állni a lábán.

 

Magát a virágvasárnapi szentmisét Leonardo Sandri bíboros celebrálta. Feltételezhető, hogy a többi húsvéti szentmisét is bíborosok vezetik majd. Az AFP megjegyezte, hogy a pápa, akinek az arca sápadtnak látszott, felállt, miközben délben elmondta az Úrangyala imát, és a tömeg megtapsolta.

 

A pápát szombaton engedték ki a kórházból, három nappal azután, hogy légzési problémák miatt bevitték. Ezt követően bronchitist diagnosztizáltak nála, és az orvosok intravénás antibiotikumokkal kezelték.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!