Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap amiatt méltatta hazáját, hogy egy éve sikerült visszavernie az orosz támadásokat Kijev környékén. Ezt egy évvel azután jelentette ki, hogy az orosz erők kivonása után Bucsa utcáin felfedezték a megölt civilek első holttesteit.

 

„Ukránok, megállítottátok napjaink legnagyobb erejét az emberiség ellen. Megállítottatok egy olyan erőt, amely mindenkit lenéz, és mindent el akar pusztítani, ami értelmet ad az embereknek”

 

– írta Zelenszkij a Telegram platformon. „Az egész területünket felszabadítjuk” – hangsúlyozta.

 

Az ukrán elnök fényképeket is közölt az egy éve felszabadított Kijev környéki területekről. A kijevi régióban található Bucsát több mint egy hónapig megszállták az orosz erők. A város az orosz brutalitás szinonimájává vált, miután az orosz inváziós csapatok tavaly márciusban kivonultak Kijev térségéből az ukrán főváros elfoglalására tett sikertelen kísérlet után. Abban az időben számos civil áldozat holttestére bukkantak Bucsa utcáin.

 

 hirdetes_810x300  

Az ukrán hatóságok hivatalosan 1137-ben határozták meg a halottak számát Kijev térségének orosz erők alól felszabadított részein, megállapításaik szerint csak Bucsában 461 civil vesztette életét.

 

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője vasárnap közölte, hogy az orosz erők „masszív bombázást” hajtottak végre a Bahmut melletti Kosztyantinyivka faluban, hat ember meghalt és nyolc megsebesült.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!