Nyitókép: SITA/AP

 

A nagy légitársaságok közül már a második egymást követő évben a Wizz Air lett a legpontatlanabb szolgáltató Nagy-Britanniában a polgári légi felügyelet adatai szerint, miután a magyar gyökerű vállalat gépei tavaly átlagos 46 percet késtek – írja a The Independent. A Wizz Air-járatok nyolc repülőteret érintenek a szigetországban, így Gatwicket és Lutont, valamint Birmighamet és Edinborought.

 

A 2. helyen a német TUI végzett, mindössze 3 perccel lemaradva, míg a 3. a Qatar Airways lett, 32 perccel. Az átlag 23 perc volt.

 

Civil szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy a hatóság azon túlmenően, hogy az adatokat közzéteszi, nem sokat tud tenni a pontatlan cégek ellen, mert indíthat ugyan pert, de azok általában évekig elhúzódnak. Így a vétkesek többnyire megússzák, ha cserben hagyják az utasokat. Hatékonyabb volna, ha az ellenőrző szerv jelentős büntetéseket szabhatna ki, de arra jelenleg nincs joga.

 hirdetes_810x300  

 

A The Independent arról ír: a hatóság képviselője úgy nyilatkozott, hogy már jelezték a gondokat a Wizz Airnek és együtt próbálnak javulást elérni. Annál is inkább, mert aránytalanul sok fogyasztói panasz érkezik a légitársaság ellen, egy februári utaselégedettségi felmérésen például a legrosszabbul értékelt lett a rövid távú utakat kínálók közül.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!