Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Nagy-Britanniában egymillió dohányos kap ingyen e-cigarettát, valamint útmutatást arról, hogyan lehet teljesen megszabadulni a dohányzástól. A kormány így kívánja csökkenteni a dohányosok számát, célja, hogy a jelenlegi 13-ról öt százalékra csökkentse arányukat a lakosságon belül. Emellett külön figyelmet akar fordítani a várandós dohányosokra – írta a BBC szervere.

 

 „Azok közül, akik egész életükben dohányoztak, háromból legalább kettő végül meghal a dohányzás következtében. A cigaretta az egyetlen olyan termék a piacon, amely helyes használat esetén megöli a felhasználót”

 

– idézte Neil O’Brien egészségügyi miniszter-helyettest a Reuters.

 

 hirdetes_300x300  

„Egymillió dohányosnak segítséget ajánlunk fel a leszokáshoz”

 

– tette hozzá.

 

 

A kormány szerint a Cseréld ki és hagyd abba elnevezésű program az első ilyen jellegű a világon, és a hivatalok ígérete szerint az emberek először a hagyományos cigarettáról az elektromos cigarettára térnek át, ami a későbbiekben hozzásegíti őket a függőségről való teljes leszokásra.

 

A becslések szerint az állam mintegy 45 millió fontot fektet be a programba.

 

A programban nagy figyelmet szeretnének fordítani a várandós dohányosokra, akik a statisztikák szerint a dohányosok kilenc százalékát képezik.

 

A BBC szerint a tanulmányok azt mutatják, hogy a leszokási programokhoz való hozzájárulás és a pénzügyi ösztönzések hatékonyak lehetnek esetükben. A kormány ugyanakkor fel kíván lépni az elektronikus cigaretta illegális árusítása ellen, és érvényt akar szerezni a 18 éven aluli kiskorúak cigarettaértékesítési tilalmának.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!