Nyitókép: Samuel Corum/Getty Images

 

Joe Biden amerikai elnök írországi látogatása során ismét bővítette ballépéseinek listáját. Összetévesztette az új-zélandi rögbicsapatot azzal a brit katonai csoporttal, amely körülbelül száz éve Írországot terrorizálta – írja a Politico.

 

A Fehér Ház vezetője háromnapos látogatásának első napján a dundalki Windsor kocsmában Micheál Martin ír külügyminiszter és az egykori sztárrögbijátékos, Rob Kearney, távoli unokatestvére körében Kearney egyik legnagyobb sportteljesítménye előtt akart tisztelegni:

 

„Ezt az egyik srác adta nekem, közvetlenül itt. Pokolian jó rögbijátékos volt. A pokolba is, legyőzte a Black and Tanst”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Biden, és a távoli családtagtól kapott nyakkendőre mutatott.

 

Biden az ír rögbicsapat híres győzelmére utalt a 2016-os új-zélandi válogatott ellen a chicagói Soldier Fieldben. Az új-zélandi csapatot azonban All Blacksnek hívják a mezük színe alapján, nem Black and Tansnek.

 

A Black and Tans a brit biztonsági erők kisegítő egysége volt, amely az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) lázadói ellen harcolt a Nagy-Britanniától való függetlenségi háborújukban 1919 és 1921 között. Nevük az egyenruhák rögtönzött és következetlen színeit tükrözte, amelyek feketék és cserszínűek voltak.

 

„A legnagyobb ajándék, amelyet Írország Joe Bidentől szeretett volna, az egy jellegzetes baklövés. És egyet adott is nekünk az egész évszázadra”

 

– írta Oliver Callan ír komikus a Twitteren.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!