Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A romló jelzáloghitel-piaci helyzet növeli az államilag támogatott bérlakások iránti keresletet, így az első bérlakások már 2023 végén rendelkezésre állhatnak – jelentette ki a TASR TV-nek Boris Kollár (Sme rodina) házelnök.

 

Szerinte ha már az első kormányévben elfogadták volna a projekt elindításához szükséges jogszabályt, akkor már most át lehetne adni a zöld réten épült lakások első kulcsait. A jogszabály jóváhagyása előtti akadályok azonban késleltették az egész folyamatot.

 

„Még a koalíciós partnereink sem voltak mindig készségesek és akadályokat gördítettek elénk. Ennek ellenére sikerült kiharcolnunk”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Kollár.

 

Elmondása szerint már csak az Európai Bizottság jóváhagyó véleményére várnak, utána a beruházók nekiláthatnak az építkezésnek. Kollár szerint a nagy lakóparkok építési folyamata általában legalább két évig tart. A projekt azonban lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a bérlakások biztosítása céljából olyan, már kész lakásokat is vásároljanak, amelyeket a jelzálogpiaci helyzet miatt a fejlesztők nem tudnak értékesíteni.

 

„A befektetők vásárolhatnak tőlük lakásokat, és ebbe a rendszerbe helyezhetik őket. Egyszerre kétezer lakást tudnak venni”

 

– jelezte Kollár.

 

Így az első bérlakások már az idei év végén elérhetővé válhatnának, ugyanakkor a projekt néhány stagnáló fejlesztési projekt megmentését is lehetővé tenné.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!