Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Mary Altaffer

 

Összeomlott egy parkolóház kedden Manhattanben, a pénzügyi negyedben. Egy ember meghalt, öten megsérültek. A törmelék autókat zúzott össze, miközben a parkolóház szintjei (az AP hírügynökség megfogalmazásában) palacsinta módjára zuhantak egymásra.

 

Egy közösségi médiában terjedő videó az utca túloldaláról rögzítette az eseményeket. Valaki felkiáltott, hogy „911!911!, az Ann Streeten összedől egy épület”, majd nagy robaj hallatszik. 45 másodperccel később két nő rohant ki az utcára, és azt mondták, az épület összedőlt, míg ők bent voltak. Egy férfi a tűzlépcsőn rekedt, az utcán lévők próbálták kitalálni, hogy hogyan juttassák ki őt onnan.

 

A parkolóház egyik alkalmazottját a szomszédos épület tetőjén keresztül mentették ki.

 

 hirdetes_810x300  

A szemtanúk szerint az egész jelent olyan volt, mintha földrengés lett volna.

 

A mentőegységek kedd este is folytatták a keresést lehetséges túlélők után. Bár elvileg az épületben tartózkodók közül mindenkit nyilvántartanak, a hatóságok folytatják az összezúzott autók átvizsgálását , hogy megbizonyosodjanak arról, nincs több áldozat.

 

A hivatalos közlések szerint egy halottja és 5 sérültje van balesetnek, négyen kórházba kerültek, az ötödik sérült megtagadta az orvosi ellátást.

 

A hatóságok a szomszédos és kollégium épületét is kiürítették biztonsági okokból.

 

Egyelőre nem tudni, mi okozta a katasztrófát. A parkolóház már 1920-ban is működött. Most, az omlás miatt az egész épületszerkezet (a még álló részek is) instabillá vált, és a mentést emiatt jórészt kutyákkal és drónokkal végzik a mentőegységek.

 

 

Körkép.sk, AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!