Nyitókép: AP Photo/Jesus Vargas

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden felszólította a szövetséges országokat, hogy „fogjanak össze” a nyugati szankciók ellen, amelyeket „zsarolásnak” minősített. Ezt venezuelai látogatása során nyilatkozta.

 

Lavrov Caracasban minisztertársával, Iván Gillel is tárgyalt az ukrajnai háborúról. Az orosz külügyi tárca vezetője Oroszország szövetségesének nevezte Venezuelát, Nicaraguát és Kubát, amelyek „saját útjukat választották”. Felhívta a figyelmet arra, hogy mindezekre az országokra – Oroszországhoz hasonlóan – a gazdaságukat károsító szankciókat vetettek ki.

 

„Egyesíteni kell erőinket, és meg kell akadályoznunk a zsarolási kísérleteket és a Nyugat illegális egyoldalú nyomását“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Lavrov a Gillel közösen tartott sajtótájékoztatón.

 

Az ukrajnai háború margójára Lavrov kijelentette, hogy Oroszország „az ENSZ szuverén egyenlőségről szóló alapokmányának és a biztonság oszthatatlanságának elvének betartásával oldja meg a helyzetet“.

 

Az AFP ügynökség emlékeztet arra, hogy az orosz külügyminiszter Latin-Amerikába érkezett, ahol Venezuela mellett Brazíliába is ellátogatott, valamint Kubában és Nicaraguában is látogatást tesz, amely országok baloldali kormányainak viszonya feszült az Egyesült Államokkal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.