Nyitókép: Roman Chop via AP

 

Az ukrán katonák havi 100 000 hrivnya (2 471 euró) fizetést kapnak az orosz erők elleni harcért a fronton. Ezt a többi katona fizetésével együtt közölte szerdán az ukrán fegyveres erők vezetése.

 

„Az országot szolgáló és az agresszortól megóvó, saját életét és egészségét kockáztató katonának – miközben rendkívül nehéz körülmények között végez feladatokat – erősen motiváltnak kell lennie”

 

– áll az ukrán hadsereg vezérkarának közleményében.

 

 hirdetes_300x300  

A stáb szerint a 100 ezer hrivnyás fizetést a „közvetlenül a fronton harcoló” katonáknak tartják fenn.

 

30 ezer hrivnya (748 euró) fizetést kapnak azok a katonák, akik a harci övezetben feladatokat látnak el, de közvetlenül nem vesznek részt a harcokban, de ebbe a csoportba tartoznak a légvédelem tagjai is.

 

Csaknem 20 ezer hrivnyára (494 euróra) nőtt február óta egy ukrán katona alapbére. A vezérkar közleménye szerint az ukrán fegyveres erőket méltányosan kárpótolják.

 

Moszkva hivatalos adatai szerint az orosz katonák 37 000 rubel (413 euró) alapbért, valamint a fronton eltöltött szolgálatért plusz fizetést kapnak 158 000 rubel (1 765 euró) összegben. A DPA ügynökség szerint azonban a közösségi oldalakon sokan panaszkodnak, hogy soha nem kaptak ilyen többletfizetést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!