Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön populistának nevezte az ukrajnai invázióval kapcsolatban semleges álláspontot képviselő világvezetőket.

 

 „Vannak olyan vezetők, akik soha nem jártak Ukrajnában, és nem látták, mit hozott az orosz agresszió, és miért fontos az életek védelme”

 

– mondta Zelenszkij. Hozzátette: az ilyen vezetőknek „csak egyfajta populizmusra megy ki a játék”.

 

 hirdetes_810x300  

Ezt az ukrán elnök a mexikói törvényhozók bizottsága előtt mondott beszédében jelentette ki, olyan politikusokra hivatkozva, mint Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök – írja az AP.

 

A brazil vezető nem hajlandó fegyvert adni Ukrajnának, és úgy tűnik, hogy a konfliktus mindkét oldalát hibáztatja. Emellett szorgalmazza egy olyan országcsoport létrehozását, amely Brazíliát és Kínát is magában foglalja, és amely közvetítené a békét Ukrajnában.

 

Mexikó, élén Andrés Manuel López Obrador elnökkel, elítélte az inváziót, de nem volt hajlandó gazdasági szankciókat alkalmazni Oroszországgal szemben. López Obrador 2022-ben szintén erkölcstelennek minősítette a NATO Ukrajnát segítő politikáját, és elítélte azt. Szerinte ez a politika a következő kijelentéshez hasonlítható: „Én fegyvert adok, ti halált”.

 

Ezenkívül az ukrán elnök bírálta azokat a multinacionális nagyvállalatokat is, amelyek Oroszországgal üzletelnek. „Sajnos a világ tele van képmutatással” – mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!