Nyitókép: AP Photo/John Minchillo

 

Oroszország nemcsak Ukrajna területét rabolta el, hanem Európa békéjét és a világ stabilitását is – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

 

„Oroszország a kimondhatatlan kegyetlenségek elkövetésével lerombolta az emberiség alapjait” – írta Kuleba a Die Welt című német napilap vasárnapi kommentárjában.

 

Ebben a térségben nem lehetséges az igazi béke, ha Moszkva nem felel minden bűnéért – írta az ukrán diplomácia vezetője.

 hirdetes_810x300  

 

A békés 21. század reményei szinte megsemmisültek – írja a cikkben Kuleba. „Ehelyett Oroszország a gyarmati hódításokkal jellemezhető 19. századba taszított minket” – tette hozzá. „Az ukrajnai háború megmutatta, hogy a térség biztonsága oszthatatlan. Az egy elleni fenyegetés mindenki ellen fenyegetést jelent”.

 

A miniszter szerint az euroatlanti biztonság jövője „az ukrajnai hadszíntéren dől el”. Kuleba elutasította a Kijev és Moszkva közötti tárgyalások felgyorsítására irányuló felhívásokat.

 

„Ha most hibázunk, és valahogy megjutalmazzuk Putyint az agressziójáért – ahelyett, hogy legyőznénk, hogy az összes többi potenciális agresszor levonja a tanulságot –, akkor Ukrajna, Európa és az egész világ jövője veszélybe kerül”

 

– írta Kuleba.

 

Szerinte igazi békét csak Ukrajna nemzetközileg elismert határainak visszaállításával lehet elérni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!