Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Ukrajna nem adhatja fel Bahmut megtartását, mivel az orosz erők általi elfoglalása ugródeszkát jelenthet Kramatorszk és Szlovjanszk elfoglalásához – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Al-Arabíja televíziónak adott interjújában.

 

„Lehetetlen, hogy feladjuk Bahmutot, mert ezzel segítenénk a harci front kiterjesztését, és lehetőséget adnánk az orosz erőknek és a Wagner-csoportnak, hogy több területünket elfoglalják”

 

– mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy ha Oroszország birtokba veszi Bahmutot, ugródeszkaként használhatja tovább a Donyeck régió két nagyobb városába, amelyekre már régóta vágyott: Kramatorszkba és Szlovjanszkba.

 

 hirdetes_810x300  

Annak ellenére, hogy egyes elemzők szerint a városnak csekély stratégiai értéke van, Zelenszkij ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajna ne adja fel a kelet-ukrajnai várost, és arra buzdított mindenkit, hogy „látogassa meg, hogy megértse, mi történhet és mik a veszélyek”.

 

Az interjúban Zelenszkij bizalmát fejezte ki Ukrajna képességében az orosz invázió visszaverésére, és elmondta, hogy az ukrán erők ellentámadásra készülnek. „Nem tudom jónak minősíteni a helyzetet, de harcolunk. Erősebbek vagyunk, mint egy évvel ezelőtt” – szögezte le.

 

Az ukrán elnök egyúttal megköszönte a szövetségesek támogatását, de megjegyezte, azzal, hogy segítséget nyújtanak Ukrajnának, saját magukon is segítenek.

 

„Az igazság az, hogy Oroszország nem áll meg Ukrajnában, és ez mindenki számára világos” – mondta, hozzátéve, hogy Ukrajna meg tudja állítani Oroszországot. „Szövetségeseink, támogassatok minket, mert az az ár, amit fizetnetek kell, csekély, hiszen Oroszország továbbmegy” – folytatta, hozzátéve, hogy Vlagyimir Putyin orosz vezető az életéért küzd Ukrajnában, nem pedig az országáért.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!