Nyitókép: Denis Balibouse/AP

 

Joe Biden amerikai elnök kedden bejelentette, hogy ismét indulni kíván az Egyesült Államok legmagasabb politikai posztjáért a jövő évi választásokon.

 

A nyolcvanéves Biden a Twitteren jelentette be, hogy indul a 2024. novemberi választáson. Saját elmondása szerint több időt kér a választóktól, hogy „befejezze a munkáját”. Egy lehetséges második ciklus végén 86 éves lenne.

 

Mint az AP ügynökség emlékeztetett, Bidennek nagy esélye van arra, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen, hiszen a párton belül még nem jelentek meg komoly ellenfelek.

 hirdetes_300x300  

 

Biden egy háromperces videóban jelentette be újraindulási szándékát, pontosan négy évvel azután, hogy hivatalosan bejelentette, jelölteti magát az előző, 2020-as választásokon.

 

 

Eddig úgy tűnik, Biden legvalószínűbb ellenfele a jövő évi választásokon az elődje, Donald Trump lesz, a Republikánus Pártból.

 

Szintén ezzel összefüggésben, a fent említett videóban Biden szélsőségesnek minősítette a Republikánus Pártot, amely megpróbálja csorbítani a személyes szabadságjogokat, például az abortuszokhoz való hozzáférés terén.

 

„A szabadság, a személyes szabadság az alapja annak, akik amerikaiakként vagyunk. Nincs ennél fontosabb és szentebb dolog”

 

– jelentette ki Biden.

 

Egyúttal felszólította az amerikaiakat, hogy segítsenek neki befejezni a mostani választási időszakban megkezdett munkát.

 

„Minden generáció átél olyan pillanatot, amikor ki kellett állnia a demokráciáért. Az alapvető szabadságjogokért. Meggyőződésem, hogy ez a mi pillanatunk“

 

– mondta a 80 éves demokrata párti politikus.

 

Teraz.sk, ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!