Nyitókép: Michael Sohn/AP

 

A cseh diplomácia vezetője, Jan Lipavský kedden a Twitteren „nevetségesnek” nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek Petr Pavel cseh elnökkel szembeni – Kínával és Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt – kritikáját.

 

„Lavrov bohóc kijelentései az elnökünkkel kapcsolatban nevetségesek. Oroszország terrorista állam, és vezetése nemzetközi törvényszék elé tartozik”

 

– írta Lipavský.

 

Lavrov kedden Petr Pavel kijelentéseit bírálta, aki megkérdőjelezte Kína érdekét az ukrajnai béke megteremtésében – közölte az iDNES.cz szerver az orosz állami médiára hivatkozva.

 hirdetes_810x300  

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa New York-i ülésének margójára a Kreml diplomáciai vezetője azt az interjút kommentálta, amelyet a cseh elnök a Politico brüsszeli honlapnak adott. „Olyan típusú kijelentésről van szó, aminek semmi köze egy normális politikai szereplő cselekedeteihez” – mondta Lavrov, aki Oroszország képviselőjeként vezeti a Biztonsági Tanács e havi üléseit –köszönhetően a soros elnökség rendszerének.

 

A cseh elnök a Politico számára kedden megjelent interjúban azt mondta, hogy az ukrajnai béke jelenleg nem áll Kínának érdekében, mert a háború lehetővé teszi, hogy Peking engedményekre kényszerítse Oroszországot – emlékeztet az iDNES.cz. „Nem hiszem, hogy Kína valóban érdekelt abban, hogy rövid időn belül véget vessen a háborúnak” – idézte a Politico a cseh elnököt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.