Nyitókép: AP Photo/Andrew Harnik

 

Joe Biden amerikai elnök szerdán azt üzente az amerikaiaknak, hogy magas kora ellenére jól érzi magát, és felhívta a figyelmet arra, hogy Donald Trump volt amerikai elnök milyen veszélyt jelent az amerikai demokráciára.

 

„Jól érzem magam, izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy a második ciklusomat tölthetem elnökként” – mondta a Fehér Ház vezetője, aki kedden jelentette be, hogy ismét indul a jövő évi amerikai elnökválasztáson.

 

A jövő novemberi elnökválasztáson Biden ismét szembekerülhet Trumppal, aki a közvélemény-kutatások szerint a republikánus jelölés favoritja.

 hirdetes_300x300  

 

A 80 éves Biden a történelem legidősebb amerikai elnöke, egy esetleges második ciklus végén 86 éves lenne. Egy, még a jelöltség bejelentése előtt készült felmérés szerint az amerikai demokrata párti szavazók hozzávetőleg fele gondolja úgy, hogy a Fehér Ház jelenlegi vezetője elsősorban magas kora miatt ne induljon újra a jövő évi választásokon.

 

Biden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy tiszteletben tartja azokat az embereket, akik megkérdőjelezik, hogy ő-e a megfelelő jelölt a nagyon megerőltető elnöki posztra. Szerinte az emberek látni fogják a választási csatát, és elbírálják, „hogy van-e erre képessége vagy sem”.

 

Arra a kérdésre, hogy szerinte csak ő tudja-e legyőzni Trumpot, azt mondta: „Talán nem én vagyok az egyetlen, de jól ismerem, és tudom, milyen veszélyt jelent a demokráciánkra”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!