Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

 

Holnap kezdődik Ferenc pápa háromnapos lelkipásztori látogatása, amely során a szentatya a magyar társadalom legszélesebb rétegeivel fog találkozni. Ismertetjük a katolikus egyház fejének részletes programját.

 

Április 28-án, pénteken reggel 8 óra tíz perckor indul a szentatya a Róma Fiumicino repülőteréről Budapestre, a fővárosba tíz órakor érkezik. Hivatalos állami fogadása 11 órakor lesz a Sándor-palota előtti téren.

 

Ezt követően Ferenc pápa udvariassági látogatást tesz Novák Katalin köztársasági elnöknél, 11 óra 55 perckor találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, 12.20-kor pedig a Karmelita kolostor épületében az állami hatóságok, a civil társadalom képviselőivel, valamint a diplomáciai testület tagjaival, amely során beszédet mond.

 hirdetes_300x300  

 

Délután öt órakor a Szent István-bazilikában találkozik a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, szeminaristákkal és a lelkipásztori munkatársakkal, akikhez a pápa beszédet intéz.

 

Április 29-én, szombaton reggel Ferenc pápa magánlátogatást tesz a Batthyány-Strattmann László Gyermekotthonban, majd 10 óra 15 perckor találkozik a szegényekkel és a menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, ahol beszédet intéz hozzájuk.

 

Ezt követően a szintén a Rózsák terén található görögkatolikus templomba is ellátogat a szentatya, ahol közösen fog imádkozni a jelenlévőkkel.

 

Délután találkozik a fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és beszédet mond nekik. Szombati utolsó hivatalos programjaként a Nunciatúrán magánprogram keretében találkozik a magyar jezsuita provincia tagjaival.

 

Április 30-án, vasárnap 9.30-kor Ferenc pápa vezetésével szentmise lesz a Kossuth téren, amelyen a pápa homíliát mond, majd a szentmise végén a Regina Coeli imádságot tartja.

 

Délután négy órakor találkozik az egyetem és a kultúra világának a képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán.

 

17 óra 30-kor kezdődik a Liszt Ferenc repülőtéren a hivatalos búcsúztatás, majd 18 órakor indul vissza Ferenc pápa repülőgépe, amely terv szerint 19 óra 55 perckor érkezik Róma Fiumicino repülőterére.

 

A pápa közvetlen közeléből tudósít majd az MTVA

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.