Nyitókép: sita/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Az ukránok megpróbálták megölni Vlagyimir Putyin orosz elnököt egy bombával felszerelt drónnal. A német Bild bulvárlap szerint, mely csütörtökön számolt be a hírről, a támadás nem volt sikeres, ennek ellenére az orosz hivatalok hallgatnak az ügyről.

 

A Bild úgy tudja, hogy az ukrán UJ-22-es drón vasárnap este startolt el azzal a céllal, hogy egy Moszkva vonzáskörzetében lévő ipari parkban csapjon le Putyinra.

 

A Bild egy orosz szakértőt megszólaltatva arról számolt be, hogy a drónról már korábban tudomást szereztek az orosz hírszerzők, így időben semlegesítették azt.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz sajtó egyébként tényleg beszámolt arról, hogy egy ukrán UJ-22-es drón lezuhant Vorovszkogo község mellett. A drónban 17 kilogramm C4-es robbanóanyag volt.

 

A TASS hírügynökség kedden (április 25.) jelentette, hogy 3, kamerával felszerelt, lezuhant drónt találtak Moszkva környékén. Ezek közül egyet attól a helytől nem messze találtak, ahol a robbanóanyaggal ellátott drón lezuhant.

 

Az orosz biztonsági erők azzal a hipotézissel dolgoznak, hogy ezek a drónok irányíthatták a robbanóanyaggal felszerelt pilóta nélküli repülőgépet.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!