Nyitókép: Facebook/screenshot

 

Sikeresen lezárult a magyar állampolgárok evakuálása Szudánból – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán késő este a Facebook-oldalán.

 

Szijjártó Péter Laoszból élőben bejelentkezve közölte: a két utolsó magyar állampolgár, két gyermek is sikeresen elhagyta Szudán területét a Svédországgal történő együttműködésnek köszönhetően.

 

Most már Dzsibutiban vannak, biztonságban” – mondta, jelezve, hogy a magyar tiszteletbeli konzul várta őket a repülőtéren.

 hirdetes_300x300  

 

Mint beszámolt róla, a tiszteletbeli konzul most kiállítja a magyar állampolgároknak a hazatérést lehetővé tévő ideiglenes okmányokat és „megszervezzük a hazaútjukat is”.

 

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett: az elmúlt napokban összesen 29 magyar állampolgárt kellett evakuálni Szudánból. Ezt több nemzetközi partnerrel, köztük az ENSZ-szel és más országokkal együttműködve tette Magyarország, a műveletben „bevetették a Magyar Honvédséget is”. A konzulok és a munkatársak az egyiptomi és az etióp határnál várták az evakuált magyar állampolgárokat – fűzte hozzá Szijjártó Péter, aki köszönetet mondott a műveletben részt vevőknek, hangsúlyozva, hogy minden magyar állampolgárt épségben és egészségben ki tudtak menekíteni Szudánból.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.