Nyitókép: AP/Andrew Kravchenko

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknél fegyver volt, és legközelebbi társaival együtt a végsőkig harcolt volna, ha az oroszok a háború elején megszállták volna kijevi rezidenciáját. Zelenszkij ezt az 1+1 tévéadónak adott interjújában nyilatkozta, amely szombaton jelent meg.

 

„Tudok lőni. El tudják képzelni azt a szalagcímet, hogy „Ukrajna elnökét az oroszok fogságba ejtették?” Ez szégyen. Szerintem ez szégyen lenne”

 

– mondta Zelenszkij.

 

 hirdetes_300x300  

Ukrán tisztviselők szerint az orosz titkosszolgálat egységei az ukrajnai invázió kezdete (2022. február 24.) utáni első napokban megpróbáltak behatolni Kijevbe. Azonban vereséget szenvedtek, és nem sikerült elérniük a főváros központjában található Bankova utcát, ahol az ukrán elnök irodája található.

 

„Azt hiszem, ha behatoltak volna az adminisztrációba, akkor már nem lennénk itt” – mondta Zelenszkij.

 

„Senkit sem ejtettek volna foglyul, mert nagyon komolyan előkészítettük a Bankova utca védelmét. Ott maradunk volna a végsőkig, az utolsó emberig”

 

– tette hozzá az ukrán elnök.

 

Arra a kérdésre, hogy hordott-e magánál lőfegyvert, és gyakorolta-e a használatát, Zelenszkij igennel válaszolt. Ugyanakkor visszautasította azokat a véleményeket, amelyek szerint az esetleges elfogás helyett inkább öngyilkosságra használta volna fel.

 

„Nem, nem, nem. A fegyver nem azért van, hogy lelőjem magam. Arra van, hogy viszonozni tudjam a tüzet”

 

– idézte a Reuters.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!