Nyitókép: pxhere.com

 

Az orosz illetékes hivatalok megbírságoltak, most pedig deportálnak egy német állampolgárt homoszexuális propaganda terjesztéséért.

 

A RIA Novosti közlése szerint a német férfit átszállították Kamcsatka félszigetére az orosz Távol-Keletre, kedden pedig Törökországon keresztül deportálják. Ezenkívül 150.000 rubel (nagyjából 1700 euró) pénzbírságot is kiróttak rá.

 

A bíróság még április elején döntött a 40 éves német férfi ügyében, aki a sajtó információi szerint az interneten keresztül próbált kapcsolatba lépni orosz állampolgárokkal szexuális kapcsolat létrehozása céljából.

 

 hirdetes_300x300  

Oroszországban még tavaly ősszel szigorítottak az LGBTQ-propaganda terjesztésének büntetésén. A jelenlegi jogszabályok szerint már azért is büntetést lehet kiróni, ha bárki pozitív fényben prezentálja a homoszexualitást.

 

Bár a törvény elsősorban a sajtóban, irodalmi művekben, filmekben, reklámokban és a közösségi hálón megosztott személyes hozzászólásokban megjelenő propaganda büntetését célozza, a kritikusok szerint túlságosan homályosan fogalmaz, így többféle módon is interpretálható, hogy mikor büntethető valaki.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!