Nyitókép: Groningeni rendőrség Instagram-oldala

 

A holland rendőrség hétfőn bejelentette, hogy letartóztattak egy „Boris Johnson” névre szóló hamis jogosítvánnyal rendelkező ukrán férfit, aki ittas állapotban vezetett.

 

Vasárnap nem sokkal éjfél után a rendőrség egy autóbalesetben nyomozott az Emma híd közelében Groningen északi részén. Az autó üres volt, a hídon pedig egy gyanús férfi állt. „A személy nem tudta azonosítani magát, és nem volt hajlandó alávetni magát az alkoholszondának” – mondta Thijs Damstra rendőrségi szóvivő.

 

A karambolozott autó átvizsgálása során a rendőrök „egy Boris Johnsonhoz tartozó hamis jogosítványt találtak benne” – mondta Damstra, hozzátéve: „Amennyire én tudom, az igazi Mr. Boris Johnson nem tartózkodott Hollandiában abban az időben”.

 hirdetes_810x300  

 

Az ukrán jogosítvány a volt brit miniszterelnök fényképével, a pontos dátummal (1964.6.19.) és születési helyével (New York) állítólag 3000 végéig volt „érvényes” és 2019-ben adták ki.

 

A férfit letartóztatták.

 

Az ilyen hamis vezetői engedélyeket könnyen meg lehet vásárolni Ukrajnában a turistaüzletekben – közölte a közszolgálati műsorszolgáltató, a NOS szerkesztője, Kysia Hekster a Twitteren.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!