Nyitókép: Duma.gov.ru

 

Az orosz Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin szerdán a „kijevi rezsim megsemmisítésére” szólított fel a Kreml elleni állítólagos dróntámadás után, amely Moszkva szerint Ukrajna kísérlete volt Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyilkolására.

 

„Lehetetlen tárgyalni a Zelenszkij-rezsimmel. Követelni fogjuk olyan fegyverek bevetését, amelyek képesek megállítani és megsemmisíteni a terrorista rezsimet Kijevben”

 

– írta Vologyin a Telegramon.

 

 hirdetes_810x300  

Vologyin szerint a terrortámadások végrehajtására parancsot kiadó Zelenszkij „egy szinten van más nemzetközi terroristákkal”, miközben megnevezte az al-Kaidát, a Dzsabhat al-Nuszrát és az Iszlám Államot.

 

„A kijevi terrorrezsim, amely az egész államot elfoglalta, Oroszország, Európa és az egész világ biztonságát fenyegeti” – folytatta Vologyin. A nyugati országok politikusainak, akik fegyverrel látják el, be kell látniuk, hogy „nemcsak támogatókká váltak, hanem terrorcselekmények közvetlen cinkosai is”.

 

Szerdán az orosz sajtó arról számolt be, hogy lelőttek két ukrán drónt, amelyeknek a Kremlbe, az orosz elnök székhelyére kellett volna lecsapniuk. A Kreml szóvivője „tervezett terrorcselekménynek” és Putyin életének fenyegetésére tett kísérletnek nevezte ezt a műveletet. Kijelentette továbbá, hogy Putyin biztonságban van, és továbbra is a tervezett ütemterv szerint dolgozik.

 

Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója válaszul azt mondta, Ukrajnának semmi köze a Kreml elleni dróntámadáshoz. Szerinte egy ilyen támadás katonai szempontból semmit sem oldana meg, és megzavarná az ukrán ellentámadás előkészítését. Podoljak azt is felvetette, hogy az egészet Moszkva rendezte meg.

 

Kreml: Az ukránok dróntámadást kíséreltek meg Putyin ellen (videó)

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!