Nyitókép forrása: SITA/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken kijelentette, hogy a szerdai, Kreml elleni dróntámadást „ellenséges cselekményként” értékelik, és Oroszország „konkrét ellenlépésekkel” fog reagálni” – közölte a Reuters.

 

Szerdán két drón közelítette meg a Kreml épületét, de mielőtt becsapódtak volna, megsemmisültek az orosz légvédelem beavatkozása következtében. Az orosz álláspont szerint a támadást az ukránok hajtották végre Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyilkolása céljából. Később Moszkva azt is közölte, hogy az USA jóváhagyásával történt az incidens. Az USA és Ukrajna tagadja érintettségüket.

 

„Ez egy egyértelműen ellenséges cselekedet volt, világos, hogy a kijevi terroristák nem követhették volna azt el gazdáik tudta nélkül”

 

mondta Lavrov.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem azzal fogunk válaszolni, hogy casus belliről (ok a háborúra – a szerk.) fogunk beszélni, hanem konkrét tettekkel.”

 

fogalmazott az orosz külügyminiszter. A jelenleg indiai munkalátogatáson lévő Lavrov szerint a „legfontosabb geopolitikai probléma” továbbra is az, hogy „a Nyugat meg akarja őrizni hegemóniáját, hogy mindenkire rákényszerítse akaratát”. Hozzátette, hogy ennek megoldása nélkül sehol sem fog rendeződni semmilyen válság.

 

Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!