Nyitókép: Twitter/screenshot

 

A fekete-tengeri térség országainak csütörtöki találkozóján a törökországi Ankarában verekedés tört ki az ukrán és az orosz delegáció tagjai között. Ezt erősíti meg egy videó, amelyet Olekszandr Marikovszkij ukrán delegált tett közzé a közösségi oldalán.

 

A videón látható, amint a Fekete-tengeri Régió Gazdasági Együttműködési Szervezetének (BSEC) ankarai csúcstalálkozóján Marikovszkij megüti az egyik orosz delegáltat, és visszaveszi tőle az ukrán zászlót.

 

Marikovszkij egy ukrán zászlót tartott a kezében, miközben fotózás közben pózolt. Az orosz küldött odament hozzá, megragadta a kék-sárga zászlót, és elsétált vele. Marikovszkij az orosz után rohant, hogy visszavegye tőle a zászlót, közben pedig megütötte. Az orosz delegáció tagját elővigyázatosságból kórházba szállították – írta az orosz nagykövetségre hivatkozva a TASS orosz állami hírügynökség, botrányosnak nevezve az esetet.

 hirdetes_300x300  

 

Mustafa Sentop, a török ​​parlament elnöke elítélte az ukrán delegáció „egyes tagjainak provokatív támadását”, és elfogadhatatlannak nevezte azt. „Elítélem az ilyen viselkedést, amely megzavarja a békés környezetet, amelyet Törökország próbál teremteni” – írta Sentop a Twitteren.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.