Nyitókép forrása: sd.rs

 

Legalább nyolc ember maghalt, másik 13 megsebesült egy csütörtök esti lövöldözésben, amelyre a Belgrád közeli Mladenovác településen került sor egy iskolánál. A halálos áldozatok száma nem végleges, meg nem erősített hírek szerint a kórházba szállított sebesültek közül legalább egy személy szintén meghalt. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, aki vélhetően egy 21 éves férfi.

 

A szerb lapok szerint szóváltás alakult ki az egyik iskolánál az elkövető és néhány személy között. A férfi előbb hazament, és automata fegyverrel tért vissza, majd autójából tüzet nyitott az iskolaudvarban gyülekező tömegre. 21 embert sebesített meg, akik közül nyolcan a mentők kiérkezése előtt meghaltak. A legfiatalabb halálos áldozat 15 éves.

 

A tettes szökésben van, az éjszaka folyamán a rendőrség hőkamerákkal, helikopterekkel, kutyákkal kereste a gyanúsítottat. A Srbia Danas közlése szerint a rendőrök Sepsin telelüpésnél rábukkantak a férfire, aki rálőtt a rendőrökre. A kommandósok házról házra haladnak, és próbálják elfogni az ámokfutót. A reggeli órákra a rendőrség annyit mondott, hogy „szorul a hurok” a gyanúsított körül.

 

 hirdetes_810x300  

Reggel hétkor a szerb egészségügyi minisztérium felkérte a lakosságot, hogy aki teheti, adjon vért a sebesülteknek.

 

Meg nem erősített információk szerint a sebesültek közül négyen a kórházban meghaltak. Ha ez a hír igaznak bizonyul, akkor a halálos áldozatok száma 12-re emelkedik. Nyolc sérült állapotát stabilizálták, de nincsenek túl az életveszélyen.

 

A tragédiára két nappal azután került sor, hogy egy 14 éves diák apja fegyverével nyolc diáktársát és az iskolaőrt lőtt agyon. Az eset megrázta Szerbiát. A fiút a rendőrség elfogta, nem tanúsított megbánást, jelenleg egy pszichiátriai intézet zártosztályán tartják őrizet alatt.

 

A kilencvenes évek délszláv háborúi miatt Szerbiában nagyon sok fegyver maradt a civil lakosságnál. Egyes becslések szerint száz lakosra 40 lőfegyver jut átlagban.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!