Nyitókép: SITA
Az amerikai központi hírszerző ügynökség, a CIA is részt vett John F. Kennedy amerikai elnök meggyilkolásában – jelentette ki az amerikai elnökválasztáson demokrata jelölti posztra pályázó ifjabb Robert F. Kennedy.

A szintén gyilkosság áldozatává vált Robert F. Kennedy, volt amerikai igazságügy-miniszter fia, ifjabb Robert F. Kennedy a 77 WABC webrádió Cats Roundable című műsorában a CIA-t tette felelőssé nagybátyja, John F. Kennedy meggyilkolásáért.

 

A műsorvezetőnek, John Catsimatidisnek adott vasárnapi interjújában a környezetvédelmi jogász Kennedy kijelentette: a hírszerző ügynökség

 

„minden kétséget kizáróan” részt vett John F. Kennedy meggyilkolásában,

 

amikor 1963. november 22-én az elnök a texasi Dallasban egy autókonvojban utazott.

 

 hirdetes_300x300  

Tagad a CIA

 

„Elsöprő erejű bizonyítékokra” hivatkozva Kennedy azt állította, hogy a CIA nemcsak a gyilkosságban, de annak eltussolásban is részt vett. Kennedy a műsorban James Douglass JFK and the Unspeakable (JFK és a kimondhatatlan) című könyvére hivatkozott, amelynek szerzője könyvében a szövetségi kormány részvételének elméletét alátámasztó bizonyítékokat foglalta össze.

 

Kennedy, aki a koronavírus-járvány idején oltásellenességéről vált ismertté, áprilisban indította el hivatalosan választási kampányát a 2024-es demokrata párti elnökjelöltségért, az állami és a vállalati hatalom összefonódásának megszüntetését ígérve.

 

Ezzel ő lett a második demokrata, aki bejelentette, hogy az elnökjelölti posztra aspirál, miután a múlt hónapban Marianne Williamson írónő és politikus is bejelentette jelöltségét. Ifjabb Robert F. Kennedyvel együtt

 

mindketten Joe Biden elnök helyére pályáznak, aki április 25-én egy videóban hivatalosan is bejelentette újraválasztási kampányát.

 

A CIA honlapján kiadott nyilatkozatban tagadta Kennedy állítását, hazugságnak nevezve az elnök meggyilkolásában részt vevő titkosszolgálatról szóló elméletet.

 

Carlson is beszélt róla

 

Az amerikai kormány által létrehozott Warren-bizottság jelentése szerint Lee Harvey Oswald – egy volt tengerészgyalogos és egykori szovjet disszidens – volt a felelős John F. Kennedy elnök meggyilkolásáért. Nem sokkal JFK meggyilkolása után a hatóságok letartóztatták és megvádolták Oswaldot Kennedy és a dallasi rendőr, J. D. Tippit meggyilkolásával. Bár Oswald tagadta Kennedy megölését, és azt állította, hogy bűnbak volt, soha nem került bíróság elé – Oswaldot 24 évesen az országos televízióban, a dallasi rendőrkapitányságon lőtte agyon Jack Ruby éjszakai klubtulajdonos kevesebb mint 48 órával John F. Kennedy meggyilkolása után.

 

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője tavaly az egyik műsorában elárulta,

 

hogy beszélt egy olyan forrással, aki közvetlen ismeretekkel rendelkezik a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban lezárt dokumentumokról, és aki azt állítja, hogy a CIA-nak köze volt a merénylethez.

 

Ismert: Robert F. Kennedy, a most jelölti posztért induló Kennedy édesapja, volt igazságügy-miniszter és legfőbb ügyész

 

1968-ban szintén merénylet áldozata lett.

 

Híradó.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.