Nyitókép: iStockphoto

 

A németországi Marburg-Biedenkopf körzetben található Szent Hubertus Katolikus Óvoda az elmúlt napokban olyan döntéssel hívta fel magára a figyelmet, amelyet mintha egyenesen a progresszivizmus tankönyvéből emeltek volna ki.

 

Az óvoda levelet küldött a gyerekek szüleinek azzal a bejelentéssel, hogy anyák napjára és apák napjára gyermekeik már nem fognak ajándékot készíteni, amit az óvoda a sokszínűség népszerűsítésével indokolt – hívta fel a figyelmet több média, köztük a Bild is.

 

A sztereotip ajándékoktól – például virág az anyának vagy szerszám az apának – való megszabadulást indokló levélben az állt: „A mai világban, ahol a sokszínűség egyre fontosabbá válik, példát akarunk mutatni, és nem szeretnénk senkit sem kizárni.”

 hirdetes_300x300  

 

Az óvodavezetés szerint a mai családokban már nem jellemző az anya, apa, gyerek konstelláció. Egy apák napi ajándéknak pedig, ha nincs apa a családban, az óvoda szerinte nemhogy nincs értéke, hanem „megkérdőjelezheti a gyerek indentitását is”.

 

A Fuldai egyházmegye – amely alá az óvoda tartozik – szintén kommentálta a kialakult helyzetet.

 

„A Szent Hubertus Katolikus Óvoda és a Fuldai egyházmegye sajnálatát fejezi ki a levél okozta ingerültség és félreértés miatt. Az óvoda továbbra is katolikus profilú marad, és a család keresztény arculatát fogja képviselni. Ugyanakkor más életmodellek és valóságok sem lesznek kizárva. Az óvoda meg akarja próbálni újra felvenni a kapcsolatot a szülőkkel, hogy tisztázzák a félreértést”

 

– mondta Matthias Reger, az egyházmegye szóvivője.

 

A nyilvános felháborodás és médiavisszhang után az óvoda vezetése meghátrált.

 

„Az óvoda csapata és a szülői tanács most közvetlen párbeszédet folytat: mindannyian egyetértenek abban, hogy az eredeti levél szerencsétlen volt és rosszul lett megfogalmazva. A szülőkkel folytatott további megbeszélések során tisztázni szeretnénk az ellentmondásokat és a félreértéseket”

 

– idézte Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!