Nyitókép: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

Ferenc pápa pénteken csatlakozott Giorgia Meloni konzervatív olasz miniszterelnökhöz, és arra buzdította az olaszokat, hogy vállaljanak több gyermeket.

 

A pápa elítélte a fiatal párok pénzügyi bizonytalanságát, valamint az „önző és egoista” döntéseket, amelyek rekordalacsony születési rátához vezettek, és amely Olaszország jövőbeli gazdaságát fenyegeti.

 

Ferenc pápa konkrét politikai lépésekre szólított fel a „demográfiai tél” megfordítása érdekében, megjegyezve, hogy tavaly Olaszországban annyival csökkent a lakosok száma, mint Bari városának népessége, ahol körülbelül 320 000 lakos él.

 hirdetes_810x300  

 

A pápa pénzeszközöket kért a párok családalapításának segítésére, mondván, hogy „reménnyel kell elültetni a jövőt”.

 

„Ne engedjünk a steril butaságnak és pesszimizmusnak” – mondta a pápa a családbarát szervezetek éves találkozóján. „Ne higgyük, hogy a történelem már adott, és semmit sem lehet tenni a tendencia megfordítása érdekében”.

 

Házi kedvencek gyerekek helyett

 

Ferenc pápa már tavaly általános megjegyzést tett arra vonatkozóan, hogy azok, akik gyermek helyett házi kedvencet választanak, önzően cselekszenek.

 

„Ma az önzés egy bizonyos formáját látjuk. Azt látjuk, hogy vannak, akik nem akarnak gyereket vállalni. Vagy néha van egy gyerekük és ennyi. Kutyáik és macskáik helyettesítik a gyerekeket” – mondta a pápa, rámutatva azokra az országokra, ahol csökken a születési arány.

 

Szerinte ezekben az országokban az a népszerű tendencia, hogy „az emberek nem akarnak gyereket, vagy csak egyet és nem többet”, ami szerinte „a kulturális leépülés újabb jelensége”.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!