Nyitókép: Getty Images

 

Az orosz csapatok által megszállt zaporizzsjai atomerőműt hétfőn ismét lekapcsolták a külső elektromos hálózatról. Az oroszbarát hatóságok állítása szerint a helyzet a magas feszültségű vezeték megszakadása miatt következett be azon a szakaszon, amely Ukrajna ellenőrzése alatt áll. Az ukrán hatóságok egyelőre nem kommentálták az orosz fél állításait.

 

A vezetékszakadás okát vizsgálják. Az oroszbarát hatóságok közleménye szerint az erőmű területén normális a sugárzás.

 

A Kijev-barát Zaporizzsjei Területi Katonai Igazgatóság vezetője, Jurij Malasko azonban egyes területeken áramellátási problémákról számolt be. Tisztázta, hogy ezek a problémák nem az orosz hadsereg rakétatámadásaihoz kapcsolódnak, hanem az egyik létesítményben az elektromos rendszer túlterhelése miatt keletkezett tűzhöz. Tájékoztatta, hogy a problémák okának feltárása folyamatban van, a szakemberek dolgoznak az ellátás helyreállításán.

 hirdetes_300x300  

 

Az ukrán média korábban zaporizzsjai robbanásokról számolt be, amelyeket az éjszakai orosz rakétatámadás során hallottak – tette hozzá a BBC.

 

A zaporizzsjai atomerőművet tavaly márciusban foglalták el az orosz csapatok. Mindezek során mindvégig aggodalmak hangzottak el az erőmű biztonságával kapcsolatban, amit fokoztak a közelgő ukrán ellentámadásról szóló hírek. Lehetséges ugyanis, hogy az erőmű közvetlenül a harci zónába kerül.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!