Nyitókép: Alexander Zemlianichenko/AP

 

Anatolij Antonov amerikai orosz nagykövet szerint Ukrajna nem rendelkezik a nyugati szövetségesek által biztosítani kívánt F-16-os vadászgépek üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúrával és személyzettel. Antonov ezt hétfőn közölte az orosz nagykövetség Telegram-oldalán.

 

„Minden szakértő tudja, hogy Ukrajna nem rendelkezik az F-16-osok üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúrával, valamint a szükséges számú pilótával és kiszolgáló személyzettel. Mi lesz, ha amerikai vadászgépek szállnak fel a NATO külföldi „önkéntesek” által üzemeltetett repülőtereiről?”

 

– írta válaszában Antonov egy újságíró kérdésére a G7-csoport hétvégi hirosimai csúcstalálkozójának eredményeiről.

 

 hirdetes_810x300  

Antonov szerint a vadászgépek biztosítása és a Krím-félszigetet ért csapások amerikai és más nyugati fegyverekkel történő támogatása ismét egyértelműen bizonyítja, hogy az Egyesült Államok soha nem volt érdekelt a békében, és az ún. különleges katonai művelet Ukrajnában teljesen helyes volt.

 

„A 2014-es kijevi puccs óta az Egyesült Államok csak Oroszország stratégiai vereségét akarta, most pedig tovább szítják a lángokat”

 

– állítja az orosz nagykövet.

 

A G7-ek csúcstalálkozója előtt Joe Biden amerikai elnök engedélyt adott nyugati szövetségeseinek, hogy megkezdjék az ukrán pilóták kiképzését az amerikai gyártmányú F-16-os vadászrepülőgépek üzemeltetésére, ezzel megalapozva esetleges Ukrajnába történő átszállításukat. Emellett bejelentett egy új, hozzávetőleg 375 millió dolláros amerikai katonai segélycsomagot is Ukrajnának.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!