Nyitókép: Getty Images

 

Az Európai Bizottság kedden engedélyezte a negyedik kifizetést 1,5 milliárd euró értékben az Ukrajnának nyújtott makroszintű pénzügyi támogatás részeként, melynek összértéke 18 milliárd euró.

 

Ezzel az eszközzel az Európai Unió igyekszik segíteni Ukrajnának azonnali pénzügyi szükségleteinek fedezésében. Erről az EB a honlapján közölt jelentésben tájékoztatott.

 

A Bizottság szerint ez a támogatás segít Ukrajnának a bérek és nyugdíjak kifizetésében, valamint alapvető közszolgáltatások, például kórházak, iskolák és menekültszállások működtetésében. Ugyanakkor lehetővé teszi Ukrajnának, hogy biztosítsa a makrogazdasági stabilitást és helyreállítsa az orosz agresszió által tönkretett kritikus infrastruktúrát.

 hirdetes_300x300  

 

A segély következő részletének keddi kifizetése azután történt, hogy az EB április 23-án arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna továbbra is kielégítően halad az elfogadott feltételek végrehajtása felé, és teljesíti a források átlátható és hatékony felhasználását célzó követelményeket.

 

 „Ukrajna bátran ellenáll az orosz agressziónak. Európa továbbra is kitart mellette. Ez a pénz jelentősen hozzájárul Ukrajna azonnali pénzügyi szükségleteinek fedezéséhez”

 

– mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!